Att känna flygglädje

Känner du ett obehag när du ska flyga? Du flyger, men du är inte riktigt bekväm…du mår inte riktigt bra av det? Är du en av de 80 % som lider av flygrädsla?

Orsakerna till flygrädsla är många men det är något som går att bota! Vill du äntligen kunna njuta av din tid före, under och efter dina flygningar?

flygladje

Gå vår kurs

FlyBy Events har, i samarbete med Familjeterapeuterna Syd och erfarna piloter utvecklat en strukturerad kurs för att hjälpa människor glädjas av att flyga.

Kursen är uppdelad i 4 tillfällen, ca 2 timmar per tillfälle.

Företagsanpassade kurs

Vi kan även genomföra kursen som företagsanpassad. Antingen enligt kursbeskrivningen eller anpassat efter era önskemål.

Flygning i mindre enmotoriga flygplan under handledning finns att boka vid önskemål.

Kursen är för 6-10 deltagare. Anmälan görs till linda@flybyevents.se

Pris för kurs:
8495 :- inkl moms för privatperson
9495:- exkl moms för företag (avdragsgillt)

Kursavgiften är inkl. ovan upplägg samt individuella samtal med KBT-psykolog och erfaren pilot, simulatorflygning, dokumentation och fika.

Steg 1.
Vad är en fobi?

Julia Wesley Ferreira, psykolog med KBT-inriktning kommer att medvetandegöra faktorer som styr vårt beteende och hur vi kan välja att handskas med dessa.
Steg 2
Är det farligt att flyga?

Här kommer du träffa Mikael Roslund, erfaren pilot med förflutet inom flygvapnet och 20 000 flygtimmar på SAS. Du introduceras i grunderna till de regler, krav och säkerhetsåtgärder som finns på piloter, flygplan och flygresor.
Steg 3
Möt dina rädslor

Både Julia och Mikael är på plats för att förbereda dig för att möta dina rädslor.
Steg 4
Flyga i simulatorn

Vi bekantar oss med flygplan och flyger i simulatorn under individuell handledning. Både psykolog och erfarna piloter är på plats.

Julia Wesley Ferreira

KBT-psykolog


De stora passionerna i mitt liv är psykologin och att resa. I denna kurs vill jag ge dig tekniker som kan hjälpa dig att uppleva en mer komfortabel flygning och närma dig flygglädje!

Vi kommer att gå igenom vad som ligger bakom flygrädsla och flygfobi och med hjälp av evidensbaserade KBT metoder kommer du att lära dig några konkreta tekniker som kan hjälpa dig hantera dina rädslor inför flygning.

Familjeterapeuterna-Syd

Mikael Roslund

Pilot och flyginstruktör


Mikael Roslund är en erfaren pilot med mer än 20 000 timmar i luften. Han började segelflyga som 15 åring. Är idag instruktör i bla. aerobatic och molnflygning.

Han flög 11 år i flygvapnet. Började på flygskolan i Ljungbyhed och flög sedan större delen på J35 Draken som jaktpilot i Ängelholm. Började sedan i SAS som styrman där han flög både McDonnell Douglas och Boeing. De sista åren var han kapten på Airbus.

Är sedan några år pensionär och fyller fritiden bla. med att lära ut flygning till alla som vill veta något.