Att uppleva Skåne är fint - att göra det från luften är magiskt!

Ta en flygtur och se ditt hem från ovan, om du bor i Skåne. Vinka till familjen från ett flygplan. Snurra runt Turning Torso och utöver Öresund. Se rapsfältens underbara lapptäcke. Njuta av Kullens fantastiska miljö.

Möjligheterna är obegränsade. Känn friheten att sväva fram över vackra vidder.

Pilot för en dag

Tillsammans med en erfaren flyglärare får ni prova på pilotlivet på några tusen fots höjd och hur det känns att flyga på riktigt.

Alla våra piloter är erfarna och utbildade flyglärare, vilket gör att ”eleven” (den som sitter fram) gärna får spaka själv så mycket han vill & orkar. Man kan även välja att sitta till vänster i cock-pit, vilket är lite spännande, det är ju där kaptenen sitter.

Unik upplevelse

Vi inleder med en teorigenomgång där vi tittar på flygningens grundprinciper, hur man planerar en flygning och kommunicerar med flygledningen. Sedan beger vi oss ut på en ljuvlig flygtur. Under flygturen har ni headset på er så att ni hör flygradiotrafiken. Ni tar del av den miljö som en pilot jobbar i samtidigt som ni njuter av Skåne från ovan.

Våra piloter

Samtliga av våra piloter har kommersiellt flygcertifikat enligt kraven i vårt tillstånd.

Våra flygplan

Vi har vårt säte på Sturup Malmö Airport. Här finns också våra två enmotoriga flygplan som vi använder oss av. Det är 2 stycken Piper Warrior (PA28). PA 28 är ett av världens mest beprövade flygplan och används ofta vid skolflyg.

Service på flygplanen

Som passagerare kommer du vara med på pilotens genomgång av flygplanet och checklistor och få förklarat för dig vad som menas med de olika punkterna.

Innan varje flygning görs en teknisk genomgång av flygplanet. Vi sätter alltid säkerheten främst.

Väder

Det finns tydliga minima på hur vädret får vara för att genomföra visuella flygturer. Ibland kan vi behöva ställa in flygningarna på grund av dåligt väder. Detta har vi med i vår dialog.

Flygsäkerheten är viktigast av allt!